Magnezyum oksit etkin maddesi olan Magnezi Kalsine, ağız yoluyla alınan bir ilaçtır. İnce akıcı toz formunda olan Magnezi kalsine, magnezyum içerir ve belirli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Magnezi Kalsine kullananların yorumları ise bu ilaç hakkında hasta deneyimlerinden oluşmaktadır. Bu sayede ilacın etkileri hakkında daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Öncesinde ise bu ilaç hakkında genel geçer bilgilere bir göz atalım.

Magnezi Kalsine Ne İçin Kullanılır?

Magnezyum minerali içeren Magnezi Kalsine, aşağıdaki sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır:

  • Mide ve bağırsakta gaz şikayetleri
  • Mide ekşimesi
  • Hazımsızlık
  • Kabızlık

Yukarıdaki şikayetler için Magnezi Kalsine kullananların yorumları bizlere detaylı bilgiler vermektedir. Her bir vakanın yorumunu rehberimizin sonunda okuyabilirsiniz.

Magnezi Kalsine Her Gün Kullanılır mı?

Evet, Magnezi Kalsine her gün kullanılır. Fakat problemin türüne göre kullanım sıklığı ve dozu değişiklik göstermektedir. Şöyle özetleyebiliriz:

  • Kabızlığın tedavisinde: Yatmadan önce 4-5 ölçek
  • Mide ekşimesi tedavisinde: Günde en fazla 4 defa olacak şekilde, her 4 saatte yarım veya bir ölçek alınır.

Magnezi Kalsine her bir ölçeği yaklaşık 2 gram magnezyum oksit içerir. Toz halindeki ilacı su ile karıştırarak içmeniz önerilmektedir. 12 yaş altı çocuklarda ise kullanılmaması önerilmektedir. Yaşlı hastalar, böbrek yetmezliği olanlar ve Magnezi Kalsine etkin maddesine karşı alerjisi olanlar ise ilacı kullanmadan önce doktoruna danışarak bilgi almalıdır.

Magnezi Kalsine Aç mı Tok mu?

İlacın aç veya tok karnınıza kullanabilirsiniz. Fakat doktorunuz size aksini söylerse, Magnezi Kalsine aç veya tok olarak tüketilebilir. Bu konuda en iyi cevabı doktorunuz verecektir. Bu nedenle genel geçer cevaplara göre hareket etmemeniz ve mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Magnezi Kalsine Kilo Verdirir mi?

İlacın doğrudan kilo verdirme gibi bir etkisi yoktur. Fakat yan etkilere bağlı olarak ilacın kullanırken normalden daha fazla tuvalete çıkabilirsiniz. Zira ilacın yan etkilerinden birisi, ishaldir. İshal durumunda tuvalete daha fazla çıkmanız, Magnezi Kalsine kilo verdirir mi sorusunu akla getirse de buna net olarak evet diyemeyiz. Kısacası siz kilo verdirmez olarak düşünebilirsiniz.

Magnezi Kalsine Yan Etkileri Nelerdir?

İlacın bilinen çok fazla yan etkisi yoktur. En göze çarpan yan etkisi, ishaldir. Bunun dışında karında spazm şeklinde ağrıya neden olabilmektedir. Tabii bu oldukça seyrek bir yan etkidir. Bu nedenle Magnezi Kalsine kullananların yorumları kısmına da baktığımızda sadece ishal yan etkisinin yaygın olarak görüldüğünü söyleyebiliriz. Elbette bu yan etkiler dışında farklı bir yan etki görürseniz mutlaka doktorunuza başvurun.

Magnezi Kalsine İshal Yapar mı?

Evet, Magnezi Kalsine ishal yan etkisine neden olmaktadır. Özellikle Magnezi Kalsine kullananların yorumları kısmında bu yan etkinin oldukça yaygın olduğunu görebilmekteyiz. Bu yan etkinin temeli ise, ilacın metabolizmayı hızlandırmasıdır. Aslında, Magnezi Kalsine kilo verdirir mi? Sorusuna dolaylı yoldan evet dememizin nedeni de budur. Çünkü metabolizmanız hızlandıkça sindirim işlevleri daha etkin ve hızlı olur. Bu durumda hem kilo verme hem de ishal gibi etkiler görülebilmektedir.

İlginizi Çekebilir:  Coledan D3 Kullananların Yorumu - Coledan D3 Vs. Devit-3

Magnezi Kalsine Kullananların Yorumları Nelerdir?

Son olarak Magnezi Kalsine kullananların yorumları nelermiş onlara göz atalım.

İlk olarak bazı hastalar, ilacın yan etkilerinden söz etmektedir:

  • Kullandıktan hemen sonra ishal yapan toz formunda ilaçtır. Kabızlık için aldım ve bu kadar hızlı etki edebileceğine inanmıyordum. Dörder saatte 2 defa aldım ve günün sonunda tuvalete zor koştum desem yeridir. Kabızlık için kullanmak isteyenlere öneririm.
  • Mide ekşimesi nedeniyle doktora gittiğimde bunu verdi. Garip bir formu var ve suya ekleyip içiyorsunuz. Midemdeki ekşimeyi 1-2 gün içerisinde azaltmayı başardı ama ishal yaptı. Yaz sıcaklarında gerçekten çekilmiyor bu meret.
  • Karın ağrısı ve ishale neden oldu bende bu ilaç. Ya ben kullanmayı bilmiyorum ya da bana çok tesirli geldi. Muadiliyle değiştirmeyi düşünüyorum.

Bazı Magnezi Kalsine kullananların yorumları ise ilacın güçlü etkisinden bahsetmektedir:

  • İlaç ilk kullanımdan itibaren baya etki ediyor. Midenizde gaz maz demeden ne varsa atılmasını sağlıyor. Bu da hem ishale hem de kabızlığın bitmesine neden oluyor. Sakın ola ki doktorunuz söylemeden kafanıza göre kullanmayın çok kötü olursunuz.
  • Çok keskin bir ilaç. Doz ayarlaması yaparken mutlaka doktora sorun çünkü önerilen doz size fazla gelebilir. Sonra benim gibi karın ağrısıyla gezmek zorunda kalırsınız. Aç veya tok kullanabiliyorsunuz ama 4 saat arayla kullanın ve günde 4 defadan fazla kullanmayın.
  • Mide asidinden şikayetçi olanların kullanabileceği bir ilaçtır. Mide asidinin dengelenmesini sağlıyor. Ama ilacı kullanırken biraz bol su için ve çalışırken dikkatli kullanın. Çünkü ishale neden olan bir ilaç ve zorlayabiliyor bu durum.

Görüldüğü gibi, Magnezyum herkeste farkı etkiler yaratmıştır. Unutmayın, Magnezyum oksit formu, diğer magnezyumlara oranla emilimi daha az olduğu için laktasif etki yaratır. Bu sebeple, kanda magnezyum seviyesini arttırmak yerine çoğu zaman dışkılamada etki edebilir.

Kabızlık gibi ciddi sorunlar bağırsak florasındaki bakteriyel problemlerin(probiyotik eksikliğinin veya dengesizliğinin) de habercisi olabileceğini unutmayın.

Magnezi kalsine kilo verdirir mi?

Hayır, ama Magnezyum ve mineral eksikliğinin, stres hormonunu arttırıp metabolizmayı olumsuz etkilediğini biliyoruz. Düzgün mineral almak, metabolizmanın daha iyi almasına yardımcı olur.

Hangi Magnezyum Kabızlığa iyi Gelir?

Magnezyum oksit ve sitrat formları ozmotik bir müshiş etkisi yapar. Bu sebeple etkisi sert dışkıları yumuşatmasıdır; 

Magnezi Kalsine kullananların yorumları genel olarak böyleydi. Görüldüğü üzere, ilacın ishale neden olabileceği pek çok hasta tarafından bildirilmektedir. Fakat Magnezi Kalsine kullananların yorumları tıbbi bilgi olarak dikkate alınmamalıdır. Bu konuda bilgi verici nitelikte yazılmıştır. En iyi bilgiyi ise doktorunuza danışarak alabilirsiniz.

Diğer makaleler: