DUXET, duloksetin etken içeren ve sinir sistemindeki serotonin ve noradrenalin seviyelerini yükselten bir ilaçtır. Noradrenalin’de artış depresif belirtilerde azlama, odaklanma ve duygu durumunda artışla ilişkilendirilir. Noradrenalinden dolayı, Duxet kullananların yorumlarıda en çok görülen yan etki ise “mide bulantısı” ve “kalp” çarpıntısı şeklindedir.

DUXET kullananlar genel olarak fibromiyalji, depresyon ve anksiyete belirtilerin azaltılmasında ve tedavisinde kullanılır. Ek olarak Detux 30 mg kullananlar, diyabet (diyabetik periferik nöropati) ile ilişkili sinir hasarının neden olduğu ağrı için de reçete edilir.

Duxet bir SNRI sınıfındadır. Serotonin- norepinefrin geri alım inhibitörleri (SNRI), depresyon dışında fibromiyalji, diyabete bağlı sinir hasarı İle kaygı bozukluğunda kullanılmaktadır

Duxet 30 Mg Nedir?

Major depresyon ve kaygı gibi durumlarda herkesin bildiği Prozac’ın aksine Dutex 30 mg, seçici norepinefrin geri alım inhibitörleri (SNRI’ler) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. İlaç, seçici bir serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) değildir ama serotonin seviyesine etki eder.

Duxet etkisini ne zaman gösterir?

Detux 30 mg kullananlarda, depresyon ve kaygı semptomlarında ortalama 2 hafta içerisinde görmeye başlar. Antidepresanlar, 4.ci haftadan sonra gözlemlenebilir etkiler gösterir ve doktor kontrolünde 6 aya kadar tedavi süreci devam eder.

Detux etken maddesi Duloksetin kullananlarda:

  • Ruh halinde iyileşme
  • Uyku
  • İştah
  • Enerji seviyeleri
  • Sinirlilikte azalma

gibi etkiler görülebilir. Ek olarak Bazı tıbbi durumlardan kaynaklanan ağrıyı da azaltabilir.

Duxet, Xanax’a benzer mi?

Duxet depresyon, anksiyete ve bazı kronik ağrı türlerinin tedavisi için reçete edilir. Xanax (alprazolam), ara sıra veya kısa süreli kaygı ve panik atakları etkili bir şekilde tedavi eder. Xanax, GABA reseptörü üzerinde etki ederken, Dexut serotonin ve noradrenalin seviyelerini etkiler.

Duxet 30 Mg Nedir?

En yaygın görülen yan etkiler arasında

  • Baş ağrısı
  • Sersemlik
  • Bulantı
  • Ağız kuruluğu

gelmektedir. Bunun dışında iştahsızlık, Uyuma güçlüğü, huzursuzluk, cinsel istekte azalma, anksiyete, orgazm zorluğu ya da yaşanmaması, anormal rüyalar görme gibi yan etkilerde görülebilir.

Duxet Kullananların Yorumları

Duxet Kullananlar Yorumlar
Detux kullandıktan sonratedaviye başladıktan belirli bir süre sonra kendinizi iyi hissetmezseniz doktorunuzla konuşunuz

Forumlardan ve sözlüklerde Duxet kullananlarda etkiler görülmüş. Bu etkiler arasında enerji artışı ve duygu durumunda gözle görülür bir etki şeklinde olmuş.

Ortalama 6 aydır Detux kullanıyorum. Ben daha başka antidepresanlarda da kullandım ama bu ilacın etkisi daha iyi olduğunu hissettim. Doktorum tavsiye etti onun üzerine kullanıyorum. Ha, öyle ahım şahım bir “güven” patlaması vermiyor onu da ileteyim.

Detux kullanan bir kullanıcı ise:

Doktorum bana “fibromiyalji” teşhisi koyması sonucu bu ilacı reçete etti. Ben de acayip bir mide bulantısı ve kusma isteği yarattı! 4.gün doktora söyledim ve bırakmak zorunda kaldım.

İlacı kullanmamla birlikte panik ataklarımda fazlalaşma oldu. Kalp atış hızım baya artmaya başladı, gerçekten de bende yan etki gösterdi. Psikiyatri doktorumun bana bunu stilizan ilacıyla beraber kullanmamı söyledi. İkisi bende etkileşim yapmış olabilir.

Nöradrenalinde artış bazı insanlarda bu tarz belirtiler yaratabilmektedir.

Ben bu ilacı kullanmadan önce daha rahat uyuyordum. Kullandıktan sonra inanılmaz yan etkiler gördüm. Soğuk soğuk terlemeler ve çarpıntı oldu.

Bir başka kullanıcı ise yoksunluk belirtisi gördüğün söylemiş

5 aydır kullanıyorum bu ilacı. olumlu etkileri oldu ama bir gun kullanmasam elektrik çarpması gibi bi yoksunluk yaşıyorum. Belki de psikoljik bir etkidir.

Doktorum bana “yaygın anksiyete bozukluğu” için reçete etti. Daha önceki doktorum trankobuskas, paxil, sulinex vermişti ama fayda etmedi. Detux ilaç doktorun ilk zamanlar pek etki etmez demesine rağmen iyi hissettirdi, öfke nöbetleri ve ağrılarda azalma var sanki.

Son olarak özgüvende olumlu artış ve kafa takmama yarattığını söyleyen sözlük yazarları bulumaktadır.

Bende etkisi “kafaya takmama” ve özgüvende hafif artış şeklinde oldu. Lakin mutluluk hapı olmadığını belirtmek lazım, yani öyle sihirli hap felan değil. Durduk yere mutlu olmuyorsunuz. Gününüz kötüyse felan öyle yok etmiyor etkileri.

Detux 30 mg kullanırken yukarıdaki yan etkileri yaşayamayabilirsiniz. Aynı şekilde bu yorumlar, farklı bünyelerden farklı kişiler tarafından yapıldığı için size farklı etkiler yaratabilir.

İlginizi Çekebilir:  Prozac Kullananların Yorumları - Major Depresyon

Duxet Muadili Hapı Hangisi?

İçerisindeki etken madde açısından benzerlik gösteren Detux eş değer ilaçlar şu şekildedir.

  • CYMBALTA DULESTER
  • DOLETİN
  • DOSETİA
  • DULAXAT
  • DULOXX

Bu ilaçlar “doktor “kontrolü dışında kullanılmamalıdır.

Duxet 30 mg kullananlar kilo aldırır mı?

Detux 30 mg olası yan etkileri arasında kilo alımı olmakla birlikte, çok sık karşılaşılmaz. Ancak, alındığı ilk birkaç ay boyunca kilo kaybına da neden olabilir. Kilo alımı, daha uzun süre almaktan kaynaklanabilir. Duxet 30 mg kullanırken sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yaparak kilonuzu yönetmenize yardımcı olabilirsiniz

Duxet nasıl bırakılır?

Duxet gibi antidepresanlar, agresif olarak kesilmemelidir. Doktor kontrolünde dozlar düşürerek yavaş yavaş bırakılmalıdır. Dutex 60 mg, doktor kontrolünde yavaşça 30 mg’ye düşürülebilir.

Sonuç

Duxet, depresyon ve anksiyete tedavisinde doktorlar tarafından reçete edilir. Ayrıca, diyabeti olan veya artrit , kronik sırt ağrısı veya fibromiyalji (yaygın ağrıya neden olan bir durum) gibi tıbbi durumlar nedeniyle devam eden ağrıları olan kişilerde sinir ağrısını ( periferik nöropati ) hafifletmeye yardımcı olur

Duxet’i aniden durdurmak, mide bulantısı, baş dönmesi ve sinirlilik gibi yoksunluk belirtilerine neden olabilir. Bu sebeple dikkatli kullanılmalıdır.

Duxet 30 MG hakkında yazılanlar Duxet’in resmi ilaç prospektüsüden alıntılanmış yazılardır. Aynı şekilde Duxet 30 MG kullanıcı yorumları, sözlüklerden ve forumlarında başka kullanıcıların görüşlerinden derlenmiştir. Burada yazılan hiç bir yazı öneri niteliğinde değildir. Doktorunuzun dediği dozlar dışına çıkmayın.

Kaygı bozukluğu ve depresyonla mücadele de Duxet gibi doktor kontrolünde kullanılan ilaçların yanında düzenli antrenman yapmak, Meditasyon, bilişsel davranışçı terapi, yoga ve derin uyku gibi stratejilerle birlikte kombine edildiğinde ilerleme daha iyi olabilmektedir.

Diğer makalelerimiz:

Etiketler: