Otilonyum bromür isimli etken madde içeren Spasmomen, antispazmotik grubu ilaçlardan birisidir. Direkt olarak sindirim kanalındaki kaslara etki eder ve bu sayede bağırsak spazmlarını giderir. Spasmomen kullananların yorumu da ilacın genel olarak rahatsız edici bağırsak sendromu için kullanıldığını ifade etmektedir.

Gelin, Spasmomen hakkında merak edilen diğer detaylara da göz atalım.

Spasmomen Nedir ve Ne İşe Yarar?

Spazm giderici etkiye sahip olan Spasmomen, 30, 60 veya 90 film kaplı tablet içeren kutularda atılan bir ilaçtır. Bağırsak spazmlarını giderir ve aynı zamanda bağırsakların aşırı hareketliliğini ortadan kaldırır. Bu sayede bağırsak kaslarının şiddetli derecede büzülmesini ve hızını kontrol altına alır. Spasmomen isimli ilacın diğer kullanım nedenleri ise şöyle:

  • Ağrılı bağırsak spazmları
  • Hareket problemleri ile karakterize sindirim sistemi sorunları

Spasmomen Nasıl Kullanılır?

İlacın en doğru kullanım şeklini doktorunuz belirler. Doktorunuzun önerisine göre ilacı günde 2 veya 3 defa bir tablet şeklinde kullanabilirsiniz. Halk arasında mide ilacı olarak tabir edilen Spasmomen, yemeklerden tahmini 20 dakika önce alınmalıdır. Bu sayede ilaç etkisini tam olarak gösterecektir.

Eğer ilacın nasıl kullanılacağı hakkında tam bilginiz yoksa, doktorunuza danışarak ek bilgi almanız çok önemlidir. Spasmomen kullananların yorumu da ilacın doktorun söylediği şekilde alınması gerektiğini ifade etmektedir. Aksi durumda tedavinin seyri olumsuz etkilenebilir.

Eğer hamileyseniz veya emziriyorsanız, mutlaka bu konuda doktorunuzu bilgilendirin. Çünkü Spasmomen, doktor onayı olmadıkça hamilelik veya laktasyon süreçlerinde kullanılmamaktadır. Ek olarak Spasmomen 18 yaş altındaki çocukların kullanımı açısından uygun değildir.

Spasmomen Yan Etkileri Nelerdir?

Spazm giderici Spasmomen isimli ilacın yaygın olmayan yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkiler şöyle:

  • Ağızda kuruluk
  • Bulantı
  • Karın ağrısı
  • Kaşıntı ve kızarıklık durumları
  • Yorgun ve halsiz hissetme
  • Baş ağrısı ile baş dönmesi

Yukarıdaki durumlar, Spasmomen kullananların yorumu tarafından da raporlanmıştır. Yani ilacın bu yan etkileri bazı hastalarda görünebilir. Eğer bu yan etkiler dışında aşağıdaki yan etkileri görürseniz vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun:

  • Ani gelişen nefes almada zorluk
  • Yüzde, boğazda, dudaklarda veya dilde şişme
  • Deri döküntüsü
  • Şiddetli kaşıntı
  • Yutkunmada güçlük

Yukarıdaki yan etkiler, ilaca karşı alerjik reaksiyon gösterdiğinizin bir işaretidir. Bu nedenle ilacı kullanmayı bırakarak derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edin.

Spasmomen İshal Eder mi?

İlacın ishal yaptığına dair klinik bulgular söz konusu değildir. Ancak Spasmomen kullananların yorumu tarafına baktığımızda ilacın bazı ishal hastalarına iyi geldiği ifade edilmektedir. Yani Spasmomen ishale karşı etkisi olabilen bir ilaç diyebiliriz. Elbette ishal gibi bir yan etki sizde görüldüyse, bu konuda daha fazla bilgi almak için doktorunuza başvurun.

Spasmomen Gaza İyi Gelir mi?

İlacın gaz nedeniyle meydana gelen ağrılara iyi geldiği ifade edilmektedir. Çünkü Spasmomen içerisinde yer alan etken madde, sindirim kanalındaki gazın yarattığı ağrıyı geçirmektedir. Bu durumda Spasmomen gaza ve gazın neden olduğu ağrıya iyi gelmektedir diyebiliriz. Eğer bu konuda daha net bilgi edinmek istiyorsanız doktorunuz ile iletişime geçebilirsiniz. Gaz şikayetleriniz konusunda farklı bir ilaç reçete edilebilir.

İlginizi Çekebilir:  Damardan Glutatyon Yaptıranlar

Spasmomen Kullananların Yorumu

Spasmomen Kullananların Yorumu
Spasmomen Kullananların Yorumu

Gelin, spazm giderici Spasmomen kullananların yorumu nelermiş göz atalım:

  • Spazm önleyici ve hayat kurtarıcı bir ilaçtır. İshal ve gazın neden olduğu ağrı durumlarında gebelerin kullanabileceği ilaçlardan birisidir.
  • Psikolojik nedenlere bağlı olarak meydana gelen bağırsak spazmlarına karşı etkilidir. Otilonyum bromür içerir.
  • Yemeklerle küs iken bir anda beni hayata tekrar döndürmüş ilaçtır. 6 aydır bel ve karın bölgemdeki ağrıları aniden kesti. Çok kısa sürede bu kadar etki yaratmasını beklemiyordum.
  • Düzenli kullanıldığında bağırsak hareketlerinin neden olduğu gazı ve ağrıları ortadan kaldıran bir ilaçtır. Uzun yollarda mutlaka yanımda taşıyorum.
  • İBS hastaları için birebirdir. Özellikle mide ve bağırsak tarafındaki ağrıları bir anda kesebilen bir özelliğe sahiptir. Ancak doktorunuzun tavsiyesi dışında kullanmayın yine de.
  • Bağırsakların aşırı hareketliliğini yok eden bir hayat kurtarıcı ilaçtır. Her evde bulunması gerekir çünkü her an lazım olabiliyor.

Spasmomen kullanan başka kişilerin yorumları da

Ben ciddi psikolojik ve fizyolojik kaynaklı gaz sıkışmalar çokta oluyor. Bağırsakta problemlerim gerçekten doğrulandı, bunu kullanıyorum. Karın şişkinliği azaldı mı? evet ama bazı yemeklerde bunu kullansam dahi karın şişkinliği devam ediyor. Ama o ağır spazmlar geçti diyebilirim. Ben Spasmomen 40 mg dozunu alıyorum.

Spazm önlemede ve azaltmada süper kahraman…Ayrıca sinir, stres gibi durumlara bağlı olarak oluşan ve rahatsız eden bağırsak spazmlarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ha, yan etkisi var mı? var. Bende etkisi olduğu kadar da yan etkileride sinir bozucudur.

Yukarıda yer alan Spasmomen kullananların yorumu tamamen bireysel kullanıcı deneyimlerinden oluşmaktadır. Bu nedenle doktor tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Ek olarak Spasmomen kullananların yorumu çeşitli forum ve sözlük sitelerinden derlenmiştir. Bu nedenle gerçek kullanıcı deneyimleri olarak değerlendirilebilir.

Sonuç

Spasmomen kullananların yorumlarına bakıldığında genel olarak spazm azaltıcı özellikleri olduğu ve kullananlarda etkili olduğu görülüyor.

Özellikle Spasmomen kullananların 2 hafta ve üzeri yorumlarına bakıldığında genel olarak “etkili” olarak yorum bildirilmiş. Strese bağlı ibs ataklarının yarattığı ve sindirim kanallarındaki spazmları, şişkinlikleri, mide-bağırsaklardaki ataklarda da kullanıcılar olumlu etkiler görmüş.

Spasmomen ilacı hakkındaki bilgilerin çoğu ilaç prospektüsünden ve diğer kaynaklardan (örneğin kullanıcı yorumları, sözlükler ve forumlar) derlenmiştir. Bu yazılar, bir ilaç hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır ve herhangi bir öneri niteliği taşımamaktadır.

Diğer Makaleler: