Magnezyum, kas ve sinir fonksiyonlarını ve enerji üretimini desteklemek gibi vücutta birçok önemli rol oynamaktadır. Bununla birlikte, kronik olarak magnezyum eksikliği, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve osteoporoz riskini artırabilir.

Magvital 365 mg kas krampları dahil bir çok belirtinin azaltılmasında ve kanda magnezyum seviyesini yükseltilmesinde kullanılmaktadır.

Magvital 365 mg Nedir?

Magvital, içeriğinde 365 mg magnezyum iyonuna eşdeğer 670 mg magnezyum karbonat ve 342 mg magnezyum oksit içerir.

MAGVİTAL içeriğinde magnezyum formları:

  • Magnezyum karbonat
  • Magnezyum oksit

olarak iki farklı şekildedir. İçeriğindeki Magnezyum karbonat ayrıca, mide ekşimesi, hazımsızlık ve mide rahatsızlığının azaltılması içinde faydalıdır.

Magvital 365 Mg Ne İçin Kullanılır?

Magnezyum eksikliği artık modern çağda bir çok insanda görülmektedir. Magvital 365 genellikle magnezyum eksikliği riski bulunduran kişilerde kullanılır. Başlıca:

  • Magnezyum eksikliği riski olan kişilerde
  • Kramplarda
  • Gebelik kasılmaları
  • Kemik erimeleri
  • Kireçlenme
  • Diyabet hastalığında
  • Bağırsakta emilim bozukluğu olanlarda

Bu kişilerde Magvital 365 mg kullanılmaktadır. Magnezyum minerali hakkında detaylı bir rehber bilgi istiyorsanız yazımızı okumanızı öneriyoruz.

İlgizi çekebilir: Magnezyum Rehberi: Tüm Formları Açıklamalı

Magvital 365 Mg Yan Etkileri

Magnezyum bir çok insan tarafından güvenlidir. Yüksek miktarda Magnezyum Oksit kullanımı bağırsak hareketini hızlandırıp ishal yaratabilmektedir. Bunun dışında alttaki semptomlardan herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

  • Bulantı
  • Kusma
  • Ishal
  • Kramplar

Genel olarak Magvital hızlıca kana karışır. Daha ciddi yan etkiler olan

  • Baş dönmesi
  • Kusma hali
  • Ruh hali değişikliği
  • Döküntü

gibi etkiler gördüğünüzde Magvital 365 kullanmayı kesin ve doktorunuza danışın.

Magvital Kullananlar Yorumları

Magvital Ne İşe Yarar? – 365 MG Kullananlar Yorumları!
Magvital 365 mg granül içeren saşe suya katılır ve hızlıca suda çözünen formdadır.

Magvital 365 mg dışında, Magnezyum Sitrat, Taurat, Malat gibi formlarda bulunmaktadır. Eczanelerde rahatlıkla bulunan Magvital, aromatik tadı nedeniyle olumlu yorumlarda almıştır. Örneğin bir sözlük kullanıcısı şöyle aktarmaktadır:

Ben tadını çok sevdim, resmen gazoz gibi. Prospektüsünde yazanları görünce de her gün içeyim 1 tane oluyorum. ismi de sanki bunu anlatmak için magvital 365 olarak düşünülmüş. Ha, tadı güzel ama “gazoz” niyetine de doktorun kontrolsüz tüketilmemeli.

Magvital biraz ekşi ve tatlı tatlara sahiptir. Genel olarak minerallerin tatları iç açıcı değildir ve hap şeklidedir. Magvital 365, suda çözünebilen karbonat formu sebebiyle rahatlıkla içilebilmektedir.

İlginizi Çekebilir:  Kahverengi Diş Lekeleri Nasıl Temizlenir

Bunun dışında içeriğinde Sodyum Siklamat ve Sodyum Sakkarin gibi yapay tatlandırıcılar olduğunu unutmayalım. Magvital 365 kullanan bir başka sözlük üyesi:

Artan kas kramplarım ve kasılmalarım için doktor reçete etti. İlk gün etki almadım, kramplar devam ediyordu. İkinci gün de aynı şekilde devam etti. Dördüncü güne geldiğimde kramplar kayboldu. Doktor gözetiminde kullanılması önermekteyim.

Bunun dışında bazı kişilerde ishal gibi semptomlar da yaratabilmektedir.

Ben magnezyum aldığımda hafif ishal yaptı. Ha, daha önce sıvı formda şase şeklinde kullanmamıştım, bundan olabilir mi bilmiyorum.

Magvital 365 mg ishal yapmasını veya bağırsak hareketini arttırmasının sebebi ise içeriğindeki magnezyum oksit bulunmasıdır.

Genel olarak Magvital kullananlar kramplarında azalma gördüklerini dile getirmektedir.

Magvital aç karna alınır mı?

Magvital 365 mg, içeriğindeki magnezyum oksit sebebiyle aç karna alındığında ishal gibi etkiler yaratabilir.

Magvital ne zaman içilir?

Magnezyum günün herhangi saatinde kullanılabilir. Bunun dışında kramp gibi şikayetlerde yemeklerden hemen sonra magvital 365 mg kullanılabilir. Fosforik asit içeren içeceklerle magnezyum alınmamalıdır. Fosforik asit, magnezyum emilimini azaltır.

Magvital Yasaklandı mı?

Magvital Türkiye’de yasaklanmamıştır. Magvitalin içeriğindeki tatlandırıcıların aşırı dozda alınması yan etkilere sebebiyet verebilmektedir. Sodyum Siklamat ve Sakkarin aşırı tüketimi üzerinde yapılan araştırmalar yan etkilere yaratabileceğini belirtir.

Sonuç

Magnezyum eksikliğinde ve kramplarda önerilen magvital 365 mg, doktorlar tarafından belirtilerini hafifletmek için önerilir. Bunun dışında yetersiz magnezyum bazı kişilerde anksiyete, stres, uyku problemleri ve enerji düşüklüğü yaratabilir. Yeterli magnezyum alarak bunların önüne geçeriz.

Magnezyum seviyelerini arttırmak için magvital 365 mg içeriğinde “Magnezyum Karbonat” ve “Magnezyum Oksit” bulundurur. Bu formların dışında:

  • Magnezyum Sitrat
  • Magnezyum Malat
  • Magnezyum Asetil Taurat
  • Magnezyum Glisinat

gibi emilimi yüksek diğer formda takviyeler veya ilaçlar bulunmaktadır.

Magnezyum Sitrat ve Oksit formları genellikle kabızlığa iyi geldiği söylenmektedir. Magnezyum Malat ise enerji üretiminde içeriğindeki “Malik Asit” sayesinde fayda sağlamaktadır.

Magnezyum Asetil Taurat ve Glisinat formu ise beyin sağlığını olumlu etkilediği ve beyindeki magnezyum seviyesini arttırdığı böylece uykusuzluk, stres ve kaygı durumlarda. magnezyum eksikliği sonucu oluşan semptomları azaltmada etkili olabilir.

İlginizi çekebilir: Magnezyum L-Threonate Bilişsel Faydaları Nelerdir?

Magvital 365 kullandıktan sonra herhangi bir fayda göremiyorsanız doktorunuza danışın.

Diğer Makalelerimiz: