Piyeloseptyl Kullananlar için Zararlı Mı? – Piyeloseptyl Rehberi

Piyeloseptyl Kullananlar
PİYELOSEPTYL® B vitamini (özellikle folat) eksikliği olan hastalarda dikkatli bir şekilde
kullanılmalıdır

İdrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik görevi rolunda Piyeloseptyl 50 mg ve dozları reçete edilebilmektedir. Antibiyotikler, vücuttaki bakterilerle savaşan ilaçlardır.

Bu yazımızda Piyeloseptyl nedir, kullananların yorumu nedir, kaç mg kullanılır ve yan etkileri dahil bir çok konuyu derleyeceğiz.

Önemli Noktalar:

  • Piyeloseptyl’in etken maddesi Nitrofurantoin olarak adlandırılır ve idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Nitrofurantoin, antibiyotik adı verilen bir ilaç sınıfındadır. Enfeksiyona neden olan bakterilerle savaşır.(böylece enfeksiyonu azaltır.)
  • Nitrofurantoin türü antibiyotikler soğuk algınlığı, grip veya diğer viral enfeksiyonlarda işe yaramaz. Bunun temel sebebi virüsler üzerinde değil daha çok bakteriler üzerinde etki etmesidir.
  • Piyeloseptyl 100 mg ilacı, idrar yolunda meydana gelen enfeksiyonlar dışında meydana gelen diğer enfeksiyonlarda etkisizdir.  

Piyeloseptyl 50 Mg Ne İşe Yarar?

Eğer sizinde idrar yolu enfeksiyonunuz varsa, Nitrofurantoin türü antibiyotikler idrar yolundaki zararlı bakterilerle savaşta etkili olabilmektedir.

Buradaki bakteriler, zamanla böbrek ve mesene gibi organlara kayabilir. Piyeloseptyl 50 Mg aynı şekilde bu durumu önlemek için böbrek ve mesene enfeksiyonlarında da etkilidir.

Nitrofurantoin güçlü bir antibiyotik midir?

Evet, Nitrofurantoin, E. coli, Enterococcus faecalis ve Klebsiella, Enterobacter ve Staphylococcus suşeleri gibi idrar yollarındaki rol alan bakteriye karşı için güçlü ve iyi bir antibiyotiktir.

Piyeloseptyl Nasıl Kullanılır?

Doktor kontrolünde kullanılması gereken bir antibiyotik olduğunu unutmayın. Doz ve saat değişimlerini doktor kontrolüyle yapmalısınız. Bunun dışında Nitrofurantoin tarzı ilaçlar en iyi yiyecek veya sütle birlikte alınır.

İlginizi Çekebilir:  Zolax Kullananların Yorumları

Bu mide problemini azaltılmasında fayda sağlar ve ilacın sindirimini destekler.

Eczanelerde Piyeloseptyl’in formlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kapsül – 50 mg
  • Tablet – 100 mg
  • Oral süspansiyon – 25 mg / 5 ml 300 ml

İdrar yolları enfeksiyonlarında Nitrofurantoin benzeri etkiler yaratan alternatifler şöyledir:

  • Trimetoprim ve sülfametoksazol (Bactrim, Bactrim DS)
  • Fosfomisin (Monurol)
  • Nitrofurantoin (Macrodantin, Macrobid, Furadantin)
  • Sefaleksin.
  • Seftriakson.

Piyeloseptyl Yan Etkileri Nelerdir?

idrar yolu enfeksiyonunuz varken alkol almaktan kaçınmak en çok önemlidir. Bol su içerek mesenede buluan bakterileri vücuttan atmayı sağlarsınız.

  • Mide bulantısı (bulantı) Nitrofurantoin’i yemek veya atıştırmalıkla birlikte almak fayda sağlayabilir.
  • Hasta olma (kusma) Dehidrasyonu önlemek için sık sık su tüketin
  • İshal.
  • İştah kaybı
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi veya uykulu hissetme

Bazı insanlarda bulantı şikayeti olabilmektedir. Bu sebeple Nitrofurantoin makrokristalleri özel olarak formüle edilmektedir ve bu durum Emilim hızını kontrolederek bulantı azaltmayı hedefler.

Piyeloseptyl Günde Kaç Defa İçilir?

Genital enfeksiyonun boyutuna göre doktorunuz doz ayarlaması yapabilmektedir.

Ortalama olarak bir hafta boyunca 4-5 doz 50mg veya 100 mg Piyeloseptyl kullanılmaktadır. Bunun akabinde, spesifik durumlarda (örneğin ameliyat öncesi) günde 4 doz Piyeloseptyl 50 mg tablet kullanılmaktadır.

Piyeloseptyl 100 Mg Nedir?

İdrar yolu enfeksiyonun boyutuna oranla daha yüksek dozdadır. Genellikle 100 mg nitrofurantoin içeren 30 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır ve tablet içerisinde sığır sütünden elde edilen laktoz monohidrat bulunmaktadır.

Piyeloseptyl 100 mg dozu, idrar torbası ile idrar yolunun diğer bölümlerinde görülen enfeksiyonların (E. coli, Enterococcus faecalis) gibi baktelerin verdiği enfeksiyonların önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.

Piyeloseptyl 100 mg Kullananlar Yorumları Nelerdir?

İnternet üzerinde Piyeloseptyl yorumlarını arattığımıza karşımıza şu tarz youmlar çıkmaktadır.

Ciddi yan etkileri olan bir ilaçtır, 3 gündür kullanıyorum ve etkileri görülüyor. İlacın yan etkileri arasında nefes darlığı, ruh halinde çökme, baş ağrıları, soğuk algınlıgı gibi semptomlar görüyorum. Bazen sıcak basıyor, uyku tutmuyor. Ne biçim meretmiş bu beni, resmen mahvetti. Kullanacaklarsa bu yan etkilere dikkat etmesini kesinlikle öneriyorum.

Görüldüğü gibi Piyeloseptyl kullananlar yan etkilerinden bahsediyor. Ama etkili olduğunu da belirtiyorlar. Bunun dışında hiç bir yan etki yaşamayanlarda mevcut bakalım:

İdrar yolun enfeksiyonunda etkili olmuştur benim için. Özellikle yaz aylarında evde mutlata bir kutu bulunduruyorum, hiç bir yan etkisini gözlemlemedim.

“dünyanın açık ara en iyi ilacı. net” ve “sivilcelerim çıktı, acayip kötüydü” diyen yorumlar birbirine karışmış boyuttadır. Piyeloseptyl kullananların yorumları bu şekilde, şimdi gelelim esas soruya:

İlginizi Çekebilir:  Bi-Profenid Kullananlar Yorumları - Ağrı Kesici

Piyeloseptyl Reçetesiz Verilir Mi?

Antibiyotikler güçlü ilaçlardır ve doktor kontrolü olmadan kullanılmamalıdır. Bu antibiyotik reçetesiz kullanıma uygun değildir ve ciddi yan etkilere sebep olabilir.

Piyeloseptyl idrara çıkmayı tetikler mi?

Nitrofurantoin idrarı koyu sarı veya kahverengiye çevirebilir. Bu bazı antibiyotiklerde normal kabul edilir. İlacı almayı bitirdikten sonra idrarınız normal rengine dönecektir. 

Piyeloseptyl kullanımı sonucunda kendinizi iyi hissetseniz bile nitrofurantoin kürünüzü tamamlamanız, enfeksiyonunuzun geri gelmesini durdurmak için önemlidir.

Sonuç

Düşük bir bağışıklık sistemine veya kronik rahatsızlığa sahip olmak, sizi idrar enfeksiyonu azaltır ve tekrarlayan enfeksiyonlara daha yatkın hale getirebilir.

Bağışık sistemini güçlendirmek için C Vitamini, Çinko, Selenyum ve D vitaminini yeterli miktarda almak, İyi uyku, stres yönetimi(meditasyon) ve hafif antrenman fayda sağlamaktadır.

Piyeloseptyl, bağışıklık sistemi düşmesi sonucu oluşan idrar yolu enfeksiyonlarında etkili olmakla birlikte, Piyeloseptyl kullananlarında yorumlarında yan etkiler görüşmektedir. Bu sebeple tek başına reçetesiz kullanılmamalıdır.

Diğer makaleler:

Yorum yapın