Anxyl 15 mg, içeriğinde 10 mg essitaloprama eşdeğer 12,77 mg essitalopram oksalat bulunur, depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılır.

Anzly 15 mg kullananlarda beyindeki mutluluk hormonu olarak adlandırılan “serotonin” dengesinin yeniden sağlanmasına yardımcı olur.

Anzyl, seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Enerji seviyenizi ve esenlik duygularınızı iyileştirebilir ve gerginliği azaltabilir.

ANZYL nedir ve ne için kullanılır?

ANZYL, depresyon(major depresyon), sosyak anksiyete ve kaygı durumlarında etki etmesi amacıyla essitalopram içerir. Serotonin reseptörlerinde bozukluk ve eksiklik:

  • Üzgünlü ve depresif ruh hali
  • Enerji düşüklüğü
  • Olumsuz düşüncelerde artış
  • Aşırı yemek yeme

Serotonin eksikliği semptomlarından olabilir. ANZYL 10mg, selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRIs) olarak adlandırılan bir antidepresan grubuna dahildir.

Ayrıca ANZYL’i 15 mg tabletleri aç veya tok karnına alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Major Depresyon Nedir?

ANZYL Yan Etkileri Nelerdir?

Anzyl 15 mg Kullananlar Yorumları
Major depresyonda önerilen doz günde bir kez 10 mg ile başlanır ve hasta durumuna göre, doz günde maksimum 20 mg’a çıkarılabilir. İlacın etkisi için genelde 2-4 hafta gerekir. Belirtiler düzeldikten sonra, alınacak cevabın konsolidasyonu için en az 6 aylık tedavi süresi gerekmektedir.

Serotonin arttırdığı bilinen bitkisel takviyeler(5-HTP, Gingko Biloba, St. John’s Wort) ile kombine EDİLMEMELİDİR. Bu durum Serotonin sendromu gibi negatif etiler yaratır. Anzyl kullananlarda görülen yan etkiler:

  • Mide bulantısı
  • Ağız kuruluğu
  • Uyku güçlüğü
  • Kabızlık
  • Yorgunluk
  • Uyuşukluk
  • Terleme

Bu etkilerden herhangi biri sürerse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza söyleyiniz.

Bu ilacın , doktorunuzun size sağlayacağı yararın yan etki riskinden daha fazla olduğuna karar vermesi nedeniyle reçete edildiğini unutmayın. Bu ilacı kullanan birçok kişinin ciddi yan etkileri yoktur.

Serotonin hormonu aynı zamanda cinsel istekte de rol oynamaktadır. Cinsel istekte azalma, libido düşüklüğü, kolay morarma/kanama gibi ciddi yan etkileriniz varsa hemen doktorunuza söyleyin.

ANZYL Alkol İle Alabilir miyim?

Anzyl ilacı alkollü içeceklerle birlikte kullanmayın. Etkileşim olmasa da beraber alındığında aşırı uyku hali yaratabilir.

ANZYL ne zaman almalıyım?

ANZYL her gün aynı saate sadık kaldığınız sürece günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz. Uyumakta güçlük çekiyorsanız, sabahları almanız en iyisidir.

Essitalopram anksiyete için daha mı iyi?

ANZYL, anksiyetenin eşlik ettiği veya etmediği depresyondaki yerleşik etkinliğinin ötesinde, preklinik çalışmalar, essitalopram oksalat etken maddesinin geniş bir anksiyolitik aktivite(kaygı azaltan) spektrumuna sahip olduğunu göstermiştir. Sosyal anksiyete için başlangıç dozu günde bir kez 10 mg’dır.

ANZYL Kullananların Yorumları

Beyin kimsayallarını etkileyen her ilaçta olduğu gibi Anzyl 10 mg ve 15 mg kullananlarda olumlu/olumsuz etkiler karışık bir şekilde aktarılmıştır. Buradaki yorumlar sözlüklerden kullanıcılar tarafından alınmış olup, öneri niteliğinde değildir.

İlginizi Çekebilir:  Gerica Kullananlar Yorumları - Pregabalin Bağımlılık Yapar Mı?

Anzyl kullanan birisi:

İlacı kullandım ve bendeki etkisi kulak çınlaması oldu. Yan etkisi olarak kulak çınlaması olabilirsiniz.

Bunun dışında bir kullanıcı ise kaygı bozukluğunda faydalı olduğunu dile getirmiş

Bende kaygı bozukluğu ve anksiyete var. Ama ne bu ilaç anksiyete bozukluğumu her seferinde düzeltmeyi başardı.

Anksiyete ve kaygı bozukluğu bilişsel bozukluklar ve düşünceler kadar, serotonin eksikliği de etkili olabilmektedir. Anzyl, serotonin reseptörlerine etki eder ve kaygı bozukluğunda kullanılır.

Başlangıçta gerçekten etki aldığımı hissetim. Kafaya takmalar ve obsesif düşüncelerde azalma meydana geldi. Ama sonra etkisi düştüğünü söyleyebilirim.

İlacı aldığında depresif semptomlarında olumlu etkiler aldığını söyleyen de var

Bende depresyon ve kaygıya yardımcı oldu. Ayrıca beni çok duygusallaştırdığı. Sakın dozları kaçırmayın ve doktorun önerdiği dışında fazla kullanmayın.

Olumsuz belirti yaşayanlarda şunları belirtmiş

Bu ilacı kullanalı neredeyse 3 hafta oldu. Neredeyse yan etki olarak baş ağrıları ve panik ataklar yaşıyorum. İlk önce uyumakta zorlandım ama bir hafta sonra bütün gün uykulu hissediyorum.

Bir başka kullanıcı ise:

Bende takıntı bozukluğu gibi aşırı düşünme hali var. Bilime ve doktorlara teşekkür ediyorum. ANZYL 10 mg bende etkisini hissetirdi. Ben dozlara en düşük dozda yavaş yavaş başladım. 2-3 hafta içerisinde etkisini gösterdi.

ANZYL 10 mg ve 15 mg bazı insanlar için çok etkili olabilirken, bazıları için yan etkiler ve olumsuz durumlar yaratabilir.

Anzyl kullananlarda yan etki riskinizi düşürmek için doktorunuz düşük dozda kademeli arttırabilir.

Doktorunuzun talimatlarını dikkatlice takip edin. Dozunuzu artırmayın veya bu ilacı reçete edilenden daha sık veya daha uzun süre kullanmayın. Durumunuz daha hızlı iyileşmeyecek ve yan etki riskiniz artacaktır. 

ANZYL kullandıktan sonra kendinizi iyi hissetseniz bile bu ilacı almaya devam edin. Doktorunuza danışmadan bu ilacı almayı kesmeyiniz. Bu ilaç aniden kesildiğinde bazı durumlar daha da kötüleşebilir veya tekrarlayabilir.

Kaygı bozukluğu şikayetiyle kullanılan bir başla ilaç olan Validol Damla hakkında yazımızı okumanızı öneririz
İlginizi çekebilir: Validol Damla Kullananların Yorumları

Sonuç

ANZYL ilacın tipik dozu 10 mg şeklindedir. Beyindeki serotonin reseptörlerine etki eder ve beyninizdeki serotonin ruh halinizi, iştahı ve diğer birçok durumu düzenler.

Genellikle vücudunuzun doğal “iyi hissetme” kimyasalı olarak adlandırılır.

Serotonin normal seviyelerde olduğunda kendinizi daha odaklı, duygusal olarak dengeli, daha mutlu ve daha sakin hissedersiniz. Düşük serotonin seviyeleri depresyon ile ilişkilidir.

ANZYL 10 mg, sadece doktor tarafından reçete edilen ve beyin kimyasalını değiştirebilen psikiyatrik ilaçtır.

Genel olarak Anzyl 5, 10, 15 mg kullananlar tarafından yapılan yorumlar bu şekildedir. Elbette Anzyl yorumları hiçbir koşulda tavsiye içermemektedir. En doğru yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır.

Diğer Makalelerimiz:

Etiketler: